Móskógar-logo-PNG

Worldranking Móskógar 2023 

Móskógar-logo-PNG

Worldranking
Móskógar
2023

MÓSKÓGAR  WR l en ll op 26 en 27 aug. 2023

Na de WK is er bij ons de kans om met de opgedane inspiratie zelf (weer) een World Ranking wedstrijd te rijden. Klein, hoogwaardig en met een zeer ervaren jury en goede faciliteiten. Wil je geïnspireerd aan je wintertraining beginnen? Rijd dan (éeen van of allebei) deze WR kwalificatiedagen mee. Dan ga je vrolijk de winter in, weet je waar je staat en wat je in de wintertraining te doen staat. 


Nu al kun je via de website een startplaats op deze wedstrijden veilig stellen. Ga naar de tab 'Vrienden van Moskogar'. Een kleine groep kan lid worden. Deze leden krijgen de gelegenheid voorafgaand aan het open stellen van de wedstrijd al eerder in te schrijven. Vul op de pagina 'Vrienden van Moskogar' de daar gevraagde gegevens in. Na enige tijd krijg je bericht of je inderdaad aan de vrienden bent toegevoegd.Het gaat om twee ééndaagse wedstrijden. Inmiddels kan er in beperkte mate overnacht worden en zijn er op het wedstrijdterrein 20 boxen beschikbaar. Daarnaast zijn er 14 boxen op ca 2,5 km afstand beschikbaar. Daar zijn ook campingfaciliteiten.


Verder is een lijst beschikbaar met overnachtingsmogelijkheden voor Paard en Ruiter in de omgeving. Neem in dat geval contact met ons op.


Ruiters die op de eerste dag hun kwalificatie voor Sport A halen mogen alsnog voor de tweede dag inschrijven voor de Sport A.


Voor mensen die graag vooraf de baan willen verkennen is er de mogelijkheid dat de middag en de avond voor de wedstrijd te doen als ze overnachten en tevens ’s ochtends vóór aanvang van de wedstrijd. Voor het geval dat niet voldoende zekerheid biedt zullen ook enkele uren in de voorafgaande dagen aangewezen worden waarop op de baan gereden kan worden. Ruiters die alleen aan de tweede WR-dag deelnemen, kunnen op zaterdagavond de baan verkennen en natuurlijk ook in de week voorafgaand aan de wedstrijd.


Het wedstrijdterrein grenst aan het bos wat de mogelijkheid biedt om je paard los te rijden in het bos, maar vanzelfsprekend kan dit ook op het gras op het terrein zelf. 

De nodige aanpassingen zijn, speciaal met het oog op het houden van een wedstrijd, aangebracht:  er is een ingang gemaakt op het midden van de korte zijde van de baan, zodat je altijd een halve baan kunt rijden alvorens de proef te beginnen. De uitgang is op het midden van de lange zijde zodat de uitkomende ruiters inkomende ruiters niet storen bij het inrijden van de baan en ook niet hun pad kruisen als zij van de collecting ring naar de ingang rijden. 


De ruime collecting ring heeft dezelfde bodem als de baan, evenals het pad van collecting ring naar ovaalbaan. Snoeren en kabels liggen ondergronds, zodat je daar nooit op hoeft te letten. 


Er is, speciaal voor de wedstrijd, een afspoelplaats met de mogelijkheid je paard aan te binden.


Wij zijn trots dat de volgende juryleden hebben toegezegd te komen jureren (alfabetische volgorde):

Asa Williams (S)

Carolien de Lauwere (NL)

Inga Trottenberg (DE)

Sophie Kovac (DE)

Pia Hansen (DK)

Thorgeir Gudlaugsson (NL)

Samen met het ervaren vrijwilligersteam kijken we uit naar twee mooie wedstrijddagen!